OMSTART OCH UPPDATERING

Söndagen den 29/9 skrev jag följande inlägg på facebook:

”Tack alla fina som gör det så härligt att gå till jobbet.
Ikväll hade vi ett yogapass inspirerat av min mobiltelefon som plötsligt, mellan behandlingar och yogan inte kunde spela musiken. Det krävdes en omstart och den fungerade igen.
Det är ju det vi behöver själva ibland. Omstart och uppdatering. Så det var det som blev fokus i båda yogapassen. Nu en härlig känsla av tacksamhet”

Då visste jag inte ännu att det var just det som jag skulle göra dagarna som följde. Omstart och uppdatering.

Den senaste tiden har Skärgårdshotellet fått växtvärk skulle man kunna säga. Från att ha varit ett HOTELL har det nu blivit mer och mer ett KONFERENSHOTELL.

Det är ofta konferenser i lokalen intill min (och även i min oftare) som gör att det krockar med yoga och behandlingar. I måndags fick jag så beskedet att jag fr.o.m. den 1/1 2020 måste lämna yogalokalen.

Det är fullt förståeligt och jag vill verkligen understryka den tacksamhet jag känner till Marita med familj som har ställt upp på mig på alla tänkbara sätt. Som fått mig att känna mig delaktig och välkommen. Jag kommer att arbeta kvar på timmar i kök och servis såklart.

OJ OJ OJ tänker du nog nu när du läst så här långt….. Vart ska hon nu ta vägen?

När chocken lagt sig och då jag för en stund kände mig utan min försörjning som yogalärare och massör efter 18 år, tog jag tag i kroppen och andades några djupa andetag. Ringde några samtal och två dagar senare hittade jag en fantastisk lösning.

Min alldeles egna yogalokal. Där jag aldrig behöver bädda fram mattorna, där ni får ta fram dom själva när ni kommer. Där jag aldrig behöver ställa in annat än för sjukdom i värsta fall.

Där jag kan ha mycket mera yoga varje vecka. Morgonyoga, mer lunchyoga, gravidyoga, yoga för utbrända, mer workshops. Där jag kan sälja allt från yogamattor, yogaböcker till egengjorda ljus, smycken och ögonkuddar. Där jag kan hänga upp mina tavlor och ordna fler Yoga & Måla tillfällen med mina vänner Maria och Fredrik. Där jag och Matilda kan Yoga & Sjunga.

Jag kommer också att samarbeta med en kvinna som startar upp sin egen yoga och med sina klangskålar kommer att förgylla även mina yogapass, mina mandaladanspass o.s.v.

Fr.o.m. den 1 december har jag tillgång till lokalen och planerar då att göra fint, skapa mitt (vårat) utrymme till att bli det rofyllda ställe som det varit på underbara Skärgårdshotellet.

Massagen kommer att få sitt eget lilla utrymme/rum. Det kommer vara öppet dagligen med hjälp av att Emmel också kommer att finnas. Jag kommer fortsättningsvis att arbeta som timanställd servitris men fokusera mer på mitt eget företag än förut.

Jag kommer också att vilja ha din hjälp att föreslå tider som skulle vara bra för JUST DIG. Föreslå sådant du vill att jag har mer av m.m.

År 2020 firar jag 18 år som egen företagare, yogalärare och massör.

Det har varit MYCKET jobb men jag har betalat mina räkningar, har inga skulder  och gör det jag älskar att göra. Som det stod på mitt diplom år 2002 ”There is no better feeling than reaching down picking sombody up”. Och även om man som yogalärare och thaiyogamassör inte blir rik på pengar så är jag rik på upplevelser. Tack vare mina extra arbeten inom resturangbranchen har jag ju lyckats gå runt. Ordet semester är det dock länge sedan jag skrev i min kalender. (Jag vet att det ibland kan uppfattas som att jag är på semester när jag har mina yogaveckor i Spanien, Thailand och på Gotland men det är allt annat en just semester. Det är bara ett annat underbart ställe att jobba på).

Man skulle kunna se det som att jag äntligen efter dessa 18 år blivit myndig med min egen yogalokal där det endast är fantasin som sätter gränserna.

Tacksamheten känner inga gränser!

För några år sedan skrev jag i min dagbok under en svår tid i mitt liv. ”Det känns ibland som att jag är ett timglas. Sanden rinner vackert ner  och markerar tiden tills det helt runnit ner och allt står stilla. I den stillheten är det oftast bra till en början men för att utvecklas behöver vi rörelse och flöde och måste då vända på timglaset och låta en ny tid komma in”

Thai Yoga Massage Centers nya adress fr.o.m. december är LOKMANNAVÄGEN 8, centrala Nynäshamn. Där kommer du vara varmt välkommen!